Skandinaviske Lederutdanningen starter 

Oppstart av studiet er tidligst høsten 2018.
Dato kommer straks den er fastsatt.

Ta gjerne kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. om du har spørsmål eller annet.

Dette er et samarbeid mellom Moreno Instituttet (MI), Norge og  Det Svenska Morenoinstitutet (SMI) , Sverige.

Faglige ledere og utvikling av studiet er Urban Norlander , Sverige og Eduardo Verdú, Norge.

 

Lederutdanning

Introduksjon

Lederutdanningen fører fram til tittelen psykodramaleder og psykodramaterapeut.  Lederutdanningen representerer en fordypning av teoretisk innsikt og praktiske ferdigheter i anvendelse av psykodrama. Kandidatene skal kunne lede egne psykodramagrupper med terapeutisk siktemål, drive individuell terapi og parterapi, og anvende psykodrama som verktøy i organisasjons- og arbeidsliv.

Ny revidert utgave kommer snart 

Mål med lederutdanningen (utdrag fra studieplanen)

  • Studenten skal opparbeide kunnskaper og ferdigheter i å lede et psykodrama med terapeutisk virkning for protagonist og gruppe.
  • Studenten skal videreutvikle innsikt i egne reaksjonsmønstre som grunnlag for styrket spontanitet og kreativitet, forståelsen for egen prosess og evne til faglig refleksjon,
  • Studenten skal videreutvikle evne til analyse og refleksjon i forhold til eget arbeid med psykodramatiske delteknikker.
  • Studenten skal videreutvikle evne til å analysere, lede og ivareta gruppeprosesser.
  • Studenten skal kunne anvende kunnskaper fra tilstøtende fagområder i sitt arbeid med psykodrama herunder psykologi, teatervitenskap og litteratur, pedagogikk, sosiologi og vitenskapsteori.
  • Studenten skal ha kunnskaper om Moreno Instituttets etiske retningslinjer samt juridiske retningslinjer for utøvelse av gruppepsykoterapi. Studenten skal kunne reflektere omkring etiske dilemmaer i eget arbeid.

 

-         Lenke til full studieplan…

 

Søknadsskjema til Lederutdanningen finner du nederst på denne siden.